През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да поставят началото

...
През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да поставят началото
Коментари Харесай

Още това лято започва разделно събиране на боклука по плажовете

През това лято концесионерите и наемателите на плажовете трябва да слагат началото наразделно събиране на отпадъците. Това заяви през седмицата министърът на околната среда Нено Димов при посещаване във Варна. Заедно с вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова той взе участие в среща с представители на бизнеса и сектора за подготовката на туристическия сезон тази година.
 
Екоминистърът посочи, че през актуалното лято разделното сметосъбиране ще бъде на непринуден принцип, но през идната година ще стане наложително. Причината за използването на тази стъпка е голямото замърсяване от пластмасови отпадъци, които се разграждат доста мъчно, изясни Димов. По думите му единствено 20% от този вид боклуци се изхвърлят от корабите, останалите се генерират от заведенията край морето и от плажуващите.
 
Водата по родното Черноморие към този момент е чиста, увери министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й 13 плажа тази година са със Син байрак, единствената проблематична линия остава Офицерският плаж във Варна, който е в недобро положение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР